CHEF NICO LONTRAS – CASA TIMIȘ

DE LA BRUTĂRIE LA BUCĂTĂRIE

Inspirat de pasiunea brutarilor pentru pâinea din fiecare dimineață, Chef Nico Lontras și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie.

Chef Nico Lontras și-a început cariera de bucătar de la cel mai de bază nivel, în străinătate. Persoanele cu care a interacționat în această meserie i-au fost o sursă de inspirație continuă. Consideră că s-a ”născut a doua oară” o dată cu această profesie. Timp de cinci ani, a lucrat într-un restaurant cu meniu internațional, unde meniul era schimbat zilnic, ceea ce i-a extins considerabil orizonturile culinare. A avut ocazia să experimenteze și să se specializeze în bucătării diverse, precum cea franceză, asiatică, chineză, japoneză, americană și nordică. Această experiență i-a facilitat dezvoltarea și înțelegerea specificului fiecărei regiuni și a modului în care aceste bucătării valorifică resursele locale.

ROMÂNIA ÎN FARFURIE

Lucrând în restaurante de fine dining, a fost nevoit să adapteze bucătăria românească la standardele internaționale. Astfel, și-a dat seama că bucătăria românească are un potențial imens de a se impune pe scena gastronomică internațională, datorită capacității sale de a valorifica la maximum resursele oferite de cele patru anotimpuri, de mare și de munte.

Își dorește și crede cu tărie că putem să ne mândrim cu România în farfurie, pe plan internațional.

CASA TIMIȘ

La Casa Timiș, Chef Nico Lontras se conectează la povestea bucătăriei din Dealu Mare. Meniurile sezoniere sunt create cu ingrediente locale, provenite de la producători locali, precum și din grădina și livada Casei Timiș. Untul este produs în casă, mierea provine de la stupii proprii, iar vinul este obținut din viile din apropiere. Astfel, se conturează un meniu autentic, ancorat în specificul local.

Casa Timiș reprezintă un reper gastronomic important în regiune. Oaspeții au posibilitatea de a explora diverse bucătării în fiecare zi: de exemplu, astăzi pot savura un bulz tradițional cu ou confiat la 60 de grade, iar mâine pot opta pentru fructe de mare, conectându-se astfel la restaurantul mediteranean. Înainte de plecare, pot degusta sushi preparat de cel mai bun maestru bucătar de sushi din România. Casa Timiș oferă experiențe culinare deosebite prin meniurile sezoniere și își propune să le îmbogățească de la an, la an.

APA NAZZURO: INGREDIENT LOCAL

”Ce poate fi mai frumos să spun decât că am vinul meu, am lavanda mea, am strugurii mei și am apa mea? Toate se conectează, sunt parte din acel întreg – apa Nazzuro, din Dealu Mare înseamnă să gustăm o apă cu regiunea ei. E apa noastră.” – Chef Nico Lontras

N

OFERTĂ PERSONALIZATĂ

Înscrie-te să primești o ofertă personalizată de
preț în funcție de nevoile afacerii tale Horeca.

MAI MULTE POVEȘTI DE SUCCES

Descoperă poveștile de succes a celor care pun pasiune în tot ceea ce fac și care prin muncă, consecvență și curaj au ajuns și vor ajunge departe.

SERGIU NEDELEA – PASIUNE PENTRU CULTURA VINULUI

Povestea sa a început în urmă cu mulți ani, lângă Podgoria -..

DANI OȚIL – TELEVIZIUNE ȘI GASTRONOMIE

Într-o lume a televiziunii unde talentul autentic și carisma sunt extrem de..

CHEF NICO LONTRAS – CASA TIMIȘ

Chef Nico Lontras este Executive Chef la Casa Timiș. Cu o vastă..

Acest site utilizează cookies, pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Pentru a afla mai multe, vă rugăm să vizitați pagina Politică cookies.