CHEF ALEXANDRU DUMITRU

Drumul spre bucătăria românească început în SUA

În universul gastronomiei românești, Chef Alexandru Dumitru este sinonim cu autenticitatea și respectul față de natură. Drumul său spre bucătăria de top a început cu o poveste plină de inspirație, din Statele Unite, unde a intrat pentru prima dată într-o bucătărie profesionistă. De la spălatul vaselor până la excelența gastronomică, Chef Alexandru și-a urmat visul cu pasiune și perseverență.

Călătoria internațională a unui inovator culinar

Formarea lui Chef Alexandru Dumitru include experiențe esențiale în restaurante de top precum Auberge de Soleil din Napa Valley și Les Solistes din Berlin, sub îndrumarea renumitului Pierre Gagnaire. Studiile sale gastronomice au fost completate la HRC Culinary Academy în Sofia. Revenit în România în 2016, Chef Alexandru a fost pionier al conceptului „From Farm to Table” la ATRA Doftana, unde a introdus un meniu sezonier bazat pe legume cultivate în propria grădină. A continuat să exploreze bucătăria românească la Bistro Ateneu, fiind distins în 2019 cu premiul „Gault & Millau Chef of the Year”. Proiectul său personal, Anika, lansat în 2020, a reafirmat angajamentul său față de autenticitate și sustenabilitate.

Pasiunea pentru ingrediente și tradiții românești

Chef Alexandru Dumitru este cunoscut pentru modul său unic de a reinterpreta bucătăria tradițională românească și pentru dedicarea sa față de sustenabilitate. Preparatele sale sunt bazate pe ingrediente locale, de sezon, inclusiv legume din grădina proprie și vânat, menținând o legătură strânsă cu natura. Fiecare farfurie spune o poveste despre pământul românesc, anotimpurile sale și bogăția ingredientelor naturale.

„Cred în simplitate, autenticitate și în călătorii personale care contează. Bucătăria mea este despre dialog – între mine și preparat, între preparat și oaspete. Este despre a găsi semnificație în fiecare poveste și despre a oferi mai mult decât mâncare: o experiență.” – Chef Alexandru Dumitru

Parteneriatul cu Nazzuro Aqua – Puritate, sustenabilitate și excelență

Chef Alexandru Dumitru colaborează cu Nazzuro Aqua încă din 2019, anul în care a fost numit „Chef of the Year” de Gault & Millau. Alegerea sa pentru Nazzuro Aqua reflectă o filozofie clară: respect pentru natură, eficiență și angajament pentru calitate.

„De ce apa Nazzuro? Mie mi se pare important să nu fie plastic în jur, să nu ai risipă, și e o apă foarte bună. E convenabil să o ai la îndemână, pentru că ai și apă purificată, și minerală, și rece – adică e ca un produs local. Îți dă oportunitatea să folosești produs local și apa. Să nu cari cu lăzi, cu mașina, să faci poluare, să stea într-un depozit. E mult mai convenabil, mai la îndemână, mai firesc.” – Chef Alexandru Dumitru

Apa Nazzuro este mai mult decât un simplu element în bucătărie; este un ingredient de bază, la fel de important ca sarea. „Gătim cu apă, fierbem, bem apă, totul pornește de la apă. Este un element esențial în procesul nostru de gătire,” adaugă el.

Prin utilizarea apei Nazzuro, Chef Alexandru Dumitru susține sustenabilitatea și eficiența operațională, integrând în același timp un ingredient de calitate în preparatele sale remarcabile.

Play Video

N

OFERTĂ PERSONALIZATĂ

Înscrie-te să primești o ofertă personalizată de
preț în funcție de nevoile afacerii tale Horeca.

MAI MULTE POVEȘTI DE SUCCES

Descoperă poveștile de succes a celor care pun pasiune în tot ceea ce fac și care prin muncă, consecvență și curaj au ajuns și vor ajunge departe.

CHEF PATRICIO MASSIMINO – LE BISTROT FRANCAIS

Chef Patricio Massimino este un bucătar argentinian de excepție cu origini italienești,..

SERGIU NEDELEA – PASIUNE PENTRU CULTURA VINULUI

Povestea sa a început în urmă cu mulți ani, lângă Podgoria -..

DANI OȚIL – TELEVIZIUNE ȘI GASTRONOMIE

Într-o lume a televiziunii unde talentul autentic și carisma sunt extrem de..

Acest site utilizează cookies, pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Pentru a afla mai multe, vă rugăm să vizitați pagina Politică cookies.