După terminarea liceului, Chef Patricio Massimino a știut că dorește să urmeze o carieră în gastronomie. A început de jos, cu spălatul vaselor în bucătăria unui restaurant, iar mai apoi la restaurante cu stele Michelin pentru a putea testa experiența reală și completă a muncii de bucătar.
Și-a dorit să învețe, să se perfecționeze, așa că a mers la Paris, la celebra Școală de Artă Culinară și Management Hotelier Le Cordon Bleu ce are o istorie de peste 125 de ani și în cadrul căreia s-au format bucătari faimoși precum Julia Child, Eric and Bruce Bromberg, Mary Berry, Vicky Lau, Pooja Dhingra, Gastón Acurio și mulți alți studenți absolvenți, bucătari profesioniști în întreaga lume.
Formarea ca bucătar la una dintre cele mai prestigioase Școli Culinare din lume i-a oferit lui Chef Patricio Massimino o deschidere către posibilități infinite. De acolo, s-a întors în Spania la un restaurant cu 2 stele Michelin, mai apoi a luat drumul Caraibelor unde timp de 7 ani a lucrat în hoteluri boutique, iar din 2020 este în România, la Le Bistrot Français.