Apa și diversificarea celor mici

Scris de Nazzuro Aqua

30/08/2022 -

12:23

#lifestyle        #nazzuro        #sport        #water

Cei mici au nevoie de ajutorul părinților să îi ghideze în primii ani de viață, până când încep să aibă deprinderi independente. Diversificarea este primul pas spre această independență iar mămicile și tații, deopotrivă, se preocupă de acest aspect.
În conformitate cu recomandările actuale ale ONU, sugarii ar trebui să fie alăptați exclusiv pentru primele șase luni de viață și, ulterior, ar trebui să primească hrană complementară adecvată cu alăptare continuă până la doi ani sau mai mult. Cu toate acestea, există o serie de sugari care nu se vor putea bucura de beneficiile alăptării în primele luni de viață sau pentru care alăptarea se va opri înainte de durata recomandată, de doi ani sau mai mult. (Sursa) Apa este importantă atât pentru bebelușii alăptați la sân, cât mai ales pentru cei care beau formulă de lapte praf. Laptele praf este mai dens și mai consistent, deci un aport suplimentar de apă este binevenit.
Indiferent de felul în care cel mic este alăptat la sân sau cu lapte praf, momentul diversificării aduce în prim plan și consumul de apă. Nazzuro Aqua oferă o apă proaspătă, purificată pe loc pentru siguranța întregii familii.

Bebelușii alăptați la sân

Laptele matern este unul dintre cele mai complexe substanțe din natură. El oferă bebelușilor tot ceea ce au nevoie pentru a crește și dezvolta armonios. Până la vârsta de 6 luni, bebelușii sănătoși care pot fi alăptați, nu au nevoie de completare, nici măcar de apă. Povestea se schimbă atunci când încep diversificarea în jurul vârstei de 6 luni, moment în care încep să experimenteze mâncarea fie sub formă de pireuri (diversificare clasică), fie sub formă de bucăți (diversificare naturală).

Bebelușii hrăniți cu formulă de lapte

Conform OMS bebelușii hrăniți cu formula de lapte și copiii mici au nevoie de cel puțin 400-600 ml / zi lichide suplimentare (în plus față de 200-700 ml / zi de apă, care este estimat că provine din lapte și alte alimente), într-un climat temperat și 800-1200 ml / zi de apă, într-un climat cald. Apa simplă, curată, trebuie oferită de mai multe ori pe zi pentru a se asigura că setea sugarului este satisfăcută.

Băuturile pentru copii și recipientele potrivite

Hidratarea este esențială pentru funcționarea corespunzătoare a organismului, iar copii care au început să consume alimente solide au nevoie de un aport suplimentar de apă pentru a se hidrata. OMS recomandă ca apa pe care cei mici o consumă să fie simplă, sigură și curată (fără ceaiuri, sucuri carbogazoase sau alte băuturi).
• Băuturile pentru copiii mici trebuie să fie curate și sigure. Apa trebuie să fie fiartă (sau asigurați-o în siguranță în alt mod, de exemplu, folosind un filtru special de apă, precum Nazzuro Aqua) și fierbeți laptele dacă nu este pasteurizat.
• Spălați exteriorul fructelor înainte de a le stoarce pentru sus. Important! Acestea nu trebuie să înlocuiască laptele matern, formula de lapte sau alimentele solide.
• Dacă oferiți băuturi la masă, cel mai bine este să le lăsați la final după ce au mâncat , cel mai bine este să lăsați cel mai mult până la sfârșit, altfel, copilul poate să nu vrea să mănânce ceaiurile și cafeaua reduc absorbția fierului. Băuturile nu ar trebui să fie administrată cu o masă sau timp de 2 ore înainte de masă sau 2 după câteva ore.

În ce servim apa pentru copii? Tipuri de recipiente

Alegerea tipului potrivit de recipient din care cei mici vor bea apa este important. Fiecare copil este diferit și poate să prefere să bea din cană cu cioc, cană simplă sau pahar/cană obișnuită. O ceașcă sau un pahar cu un capac cu flux liber (fără o supapă non-scurgere) este mai bună decât o sticlă sau un pahar cu o tetină, deoarece vă va ajuta copilul să învețe cum să înghită mai degrabă decât să sugă. De îndată ce copiii sunt pregătiți, încurajează-i să treacă de la un pahar cu capac la o ceașcă deschisă. Copiii vor fi curioși să experimenteze totul în jurul lor, de ce să nu îi lași să experimenteze cu apa în propria lor căniță, pentru a învăța cât de mult se înclină o căniță de apă pentru a curge apa.
Sistemele de purificat Nazzuro vor schimba, cu adevărat, felul în care tu și familia ta consumați apă. Vei avea întotdeauna siguranța că apa pe care tu și familia ta o beți este pură, de încredere, disponibilă în orice moment, chiar și atunci când se întrerupe furnizarea cu apă municipală, din orice motiv.

Surse:

https://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/drinks-and-cups-children/
http://www.babyledweaning.com/the-blog/
https://www.who.int/nutrition/publications/infantfeeding/WHO_FCH_CAH_04.13/en/

 

MAI MULTE NOUTĂȚI

Descoperă ce e nou în lumea Nazzuro Aqua.

Nazzuro Aqua a participat cu un stand generos, cu un design care a atras..
Primele nouă luni, în burtică, sunt bazele unei vieți sănătoase a bebelușului. Tot ceea..

Acest site utilizează cookies, pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Pentru a afla mai multe, vă rugăm să vizitați pagina Politică cookies.