Iulie fără plastic – o inițiativă globală, cu impact local

Scris de Nazzuro Aqua

19/07/2022 -

09:16

Luna Iulie este dedicată acțiunilor de conștientizare, educare și promovare a soluțiilor de reducere a consumul de plastic, în special cel de unică folosință pe care îl regăsim cel mai frecvent în pahare și sticle din plastic de unică folosință, pahare de cafea to go, paie, sacoșe din plastic.

Plastic Free July a început ca o mișcare pornită de Rebecca Prince-Ruiz și o mică echipă, în Australia de Vest, în anul 2011. De atunci, oameni și companii din întreaga lume s-au alăturat acestei idei, de a promova reducerea consumului de plastic de unică folosință.

Plasticul, deși extrem de versatil în producția de bunuri, generează mii de tone de deșeuri din plastic cărora le ia mii de ani să se descompună și, în tot acest timp, să polueze solul, apele – întreg mediul înconjurător. Costurile cu reciclarea sunt de asemenea foarte ridicate și, în general, reciclarea se face anevoios deoarece majoritate deșeurilor din plastic sunt aruncate fără a fi curățate în prealabil.

Soluția principală propusă de inițiativa globală „Plastic Free July” se bazează pe reducerea consumului și refuzul de a utiliza plastic de unică folosință. Să facem schimbări este dificil. Confortul este unul din factorii principali care ne împiedică să inițiem aceste schimbări, însă, din fericire, cu mici lucruri pe care le putem face fiecare dintre noi, putem să contribuim semnificativ la reducerea consumului de plastic.

 

Ce e frumos la această inițiativă este că se extinde dincolo de luna Iulie a unui an. Odată cu conștientizarea efectelor negative pe care plasticul în exces îl are, nu doar față de mediul înconjurător, ci implicit și față de sănătatea noastră vom reuși să fim mult mai atenți la deciziile pe care le luăm. Oare chiar avem nevoie de o sticlă de apă îmbuteliată? Mai bine folosim un recipient reutilizabil.


Noi, cei de la Nazzuro Aqua, suntem o companie pentru care, 
#fărăplastic, este un principiu esențial pentru o apă de calitate superioară, fără contaminanți, sigură pentru noi și natură. Viitorul planetei depinde de fiecare dintre noi, iar alegerile pe care le facem vor avea mereu în ele grija pentru mediul înconjurător. Credem într-o lume fără plastic, iar soluțiile de purificare a apei și recipientele refolosibile sunt un prim pas pe care îl putem face spre un viitor mai sigur.

 

MAI MULTE NOUTĂȚI

Descoperă ce e nou în lumea Nazzuro Aqua.

Nazzuro Aqua a participat cu un stand generos, cu un design care a atras..
Mersul la sală te umple de energie, bună dispoziție și vitalitate, dar te poți..
Corpul tău are nevoie de apă pentru a funcționa la capacitate maximă, pentru a..

Acest site utilizează cookies, pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Pentru a afla mai multe, vă rugăm să vizitați pagina Politică cookies.