Sarcina și consumul de apă

Scris de Nazzuro Aqua

30/08/2022 -

10:13

#lifestyle        #nazzuro        #sport        #water

Primele nouă luni, în burtică, sunt bazele unei vieți sănătoase a bebelușului. Tot ceea ce consumă mama în tot acest timp trebuie să fie hrănitor
pentru a-i oferi energie să susțină dezvoltarea bebelușului. Corpul tău are nevoie de apă pentru a funcționa în condiții optime iar sarcina este o
perioadă în care acesta este solicitat la maxim. Apa din corp are un rol principal în ceea ce privește transportarea substanțelor nutritive și a
oxigenului către celulele corpului, în eliminarea toxinelor și în ceea ce privește reglarea temperaturii corpului.

Consumul de apă în timpul sarcinii

Hidratare pe parcursul sarcinii este extrem de importantă pentru a preveni diversele probleme care pot fi provocate de consumul insuficient de apă
în sarcină: lichid amniotic scăzut, constipație, risc crescut de infecții urinare etc.
Apa poate să contribuie și la ameliorarea simptomelor neplăcute ale sarcinii cum ar fi grețurile matinale sau picioarele umflate. Alături de o dietă
echilibrată, bogată în proteine, fibre, minerale și vitamine, apa purificată Nazzuro ajută la starea de bine a mamei.

Care este cea mai bună apă pentru tine și bebelușul tău?

Apa de la robinet, cu toate că respectă normele de consum, poate să ajungă să fie contaminată de metale grele, bacterii și alte substanțe chimice, în drumul ei până la robinetul chiuvetei tale.
Apa îmbuteliată, respectă standardele de consum și este sigură, însă de cele mai multe ori este îmbuteliată în plastic iar efectele acestui fapt nu sunt încă cunoscute cu adevărat. În plus, procesul de producție al plasticului consumă foarte multe resurse și poluează mediul înconjurător, iar deșeurile din plastic, cu toate că pot fi reciclate, în realitate doar 20% dintre acestea ajung să fie reciclate.

 

Principalele 3 probleme legate de sarcină, pe care apa le rezolvă

Infecțiile urinare

Pe măsură ce bebelușul tău crește, se va pune o presiune suplimentară pe vezica urinară cauzând un blocaj la nivelul uretrei facilitând dezvoltarea unei infecții urinare. Acestea pot fi prevenite dacă bei multă apă, chiar de la începutul sarcinii. Alege o apă pură, ușor de asimilat de către organism.Umple sticle cu apă ca să ai la îndemână apă proaspătă.

 

Constipația

Aceasta este o problemă pentru multe dintre mămici și poate avea diverse cauze: poate datorită grețurilor de dimineață sau ale altor probleme, nureușești să consumi suficiente fibre și apă, care ajută la o digestie ușoară. Chiar dacă e dificil, încearcă să bei guri mici de apă sau să îmbunătățeștigustul acesteia cu lămâie sau ghimbir – te vor ajuta și la grețuri și la digestie.

 

Vergeturile

Apa ajută și la îmbunătățirea elasticității pielii, pentru prevenirea vergeturilor. Vergeturile pot apărea și pe fond genetic, însă cu o hidratarecorespunzătoare îți poți ajuta organismul să mențină o elasticitate suficientă și vergeturile care pot apărea să fie cât mai puțin vizibile. Deasemenea, o dietă sănătoasă și echilibrată te va ajuta să pui kilogramele din sarcină, gradual, astfel încât să protejezi pielea de rupturi adânci.

 

Câtă apă trebuie să consumi în sarcină?

Fiecare persoană este diferită și, în general, organismul cere apă atunci când simte că are nevoie. Semnele care pot să îți atragă atenția că emomentul să bei apă pot fi: buze și gură uscate, senzație de sete sau senzație de foame. De cele mai multe ori, avem senzația că ne este foame însăse poate să fie o formă a organismului de a cere apă. Fii foarte atentă atunci când ți-e foarte, foarte sete, și pe care nu o poți potoli oricâtă apă ai bea– poate fi un semn de diabet gestațional și este obligatoriu să mergi la medic cât mai repede!

 

Beneficiile apei purificate Nazzuro

Siguranță

Procesul de osmoză inversă contribuie la filtrarea apei municipale, obținând o apă cu o cantitate potrivită de minerale (sodiu, potasiu, calciu, magneziu etc.), eliminând excesul de minerale care nu este necesar corpului nostru, împreună cu bacteriile, metalele grele, pesticidele și altesubstanțe chimice.

Sănătate

Hidratarea este esențială pentru o viață sănătoasă. Consumul de apă te ajută să ai energie, să te concentrezi. Organismul elimină apă zilnic apă, așacă este important să îi refaci stocul cu o apă proaspătă.

Gust bun

Apa Nazzuro are un gust plăcut și răcoritor, blând, fiind o apă moale, cu foarte puține impurități.

Surse:

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/urinary-tract-infection/symptoms-causes/syc-20353447
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/pregnancy-week-by-week/in-depth/pregnancy-nutrition/art-20046955
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/pregnancy-week-by-week/in-depth/pregnancy/art-20047441

 

MAI MULTE NOUTĂȚI

Descoperă ce e nou în lumea Nazzuro Aqua.

O alimentație sănătoasă și echilibrată, cu o mulțime de legume, fructe, cereale, proteine, lactate..
De la apa îmbuteliată, la cafeaua preferată to go, la cumpărăturile din piață sau..

Acest site utilizează cookies, pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Pentru a afla mai multe, vă rugăm să vizitați pagina Politică cookies.