Cei 4 R – refuză, reduce, refolosește, reciclează

Scris de Nazzuro Aqua

22/07/2022 -

09:53

Poluarea mediului înconjurător cu deșeuri din plastic, în special cel de unică folosință, se petrecere atât de des și ne vine atât de ușor fiecăruia dintre noi încât dacă am face o pauză într-o zi să analizăm cât de mult plastic de unică folosință consumăm, am fi cu adevărat uimiți.

De la apa îmbuteliată, la cafeaua preferată to go, la cumpărăturile din piață sau supermarket în care folosim săculeți și pungi din plastic, la ambalajele noilor obiecte pe care le cumpărăm, la jucăriile din plastic pentru copii, paie, pahare și multe altele, aproape totul conține plastic – și pe multe dintre ele le folosim doar 1 dată.

Mișcarea globală „Plastic free July” precum și ONG-urile și oamenii preocupați de aceste aspecte ne propun 4 feluri prin care putem combate consumul de plastic de unică folosință prin conștientizare, educație și schimbarea anumitor obiceiuri.

Refuză

Simplul refuz al plasticului de unică folosință e deja un pas important. Poți refuza punguța de plastic dacă ai cumpărat doar 2,3 obiecte ce încap în poșetă sau în mâini sau să refuzi să cumperi o apă îmbuteliată și să alegi un recipient reutilizabil.

Reduce

Înainte de a face o nouă achiziție, gândește-te bine dacă chiar ai nevoie de acel lucru. Mai puține lucruri nu doar că ajută mediul înconjurător, ci ne ajută și pe noi să fim mai cumpătați, mai conștienți de alegerile pe care le facem și, în final, chiar să ne ajute să avem o viață mai bună.

Refolosește

Aproape orice obiect pe care îl avem acasă poate fi refolosit într-un fel sau altul, în special obiectele din bucătărie. Putem lua exemplu chiar de la bunicii noștri, care mereu reutilizează borcane și sticle pentru a le umple cu dulcețuri și sosuri pentru iarnă.

Reciclează

După ce ai reușit să refuzi, reduci sau să refolosesști, ultimul pas ar fi reciclarea. De ce ultimul? Pentru că reciclarea este costisitoare atât financiar, cât și ca efect negativ asupra mediului înconjurător. Este ultimul pas din ciclul consumului și ca să fie făcut așa cum trebuie, nu uita – recipientele din plastic trebuie să fie curate pentru a putea fi reciclate.

Alte idei ce lei putem lua în considerare atunci când dorim să fim mai atenți cu poluarea mediului înconjurător: să recondiționăm sau să reparăm obiectele dragi.

MAI MULTE NOUTĂȚI

Descoperă ce e nou în lumea Nazzuro Aqua.

De la apa îmbuteliată, la cafeaua preferată to go, la cumpărăturile din piață sau..
Te-ai întrebat vreodată dacă într-adevăr apa, până să ajungă la tine (de la robinet..
Primele nouă luni, în burtică, sunt bazele unei vieți sănătoase a bebelușului. Tot ceea..

Acest site utilizează cookies, pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Pentru a afla mai multe, vă rugăm să vizitați pagina Politică cookies.